Viken fylkeskommune inviterer foresatte til VG2-elever på yrkesfag til digitalt møte med tema LÆREPLASS

Digitalt møte: 17.februar kl. 18.00

Nå skal elevene ut i lære for å fullføre utdanningen sin. Enkelte lærefag er populære blant elevene, og det kan være vanskelig å finne nok læreplasser.  Andre bransjer/lærefag har behov for flere søkere.  Covid 19 kompliserer også situasjonen dette året.

Hva gjør vi Læreplassjegere for å sørge for at elevene får muligheter i en lærebedrift – og hva kan du som foresatt gjøre?

Møt Lærerplassjegerne i Viken fylkeskommune på Teams onsdag 17. februar kl. 18.00 og få svar på det du lurer på. Via chat kan du stille spørsmål og få svar der og da.

Temaer på møtet er:

• Overgangen skole- bedrift
  • Hva skjer når du søker læreplass?
  • Hvor finner du læreplassene?
  • Kan du som foresatt hjelpe til?
  • Lærlingordningen
  • Hva betyr det å være lærling?
  • Rettigheter og plikter
  • Hva skjer når søker ikke får opplæring i bedrift
  • Vg3 og Vg4 påbygg

Sett av datoen! Se program og direktelink til møtet her: www.viken.no/foreldremote